Yaz mevsiminin vazgeçilmez lezzeti dondurmanın tadı, fiyat artışlarıyla birlikte gölgede kaldı. İstanbul’da bir top dondurmanın fiyatı 100 TL’ye kadar yükselirken, artık külahlar da ücretli hale geldi.
Ünlü bir kafe zinciri, maliyetlerdeki artış nedeniyle boş külahların ücretli olduğunu belirten bir duyuru astı.
Afişte, “Üzgünüz, maliyetlerden dolayı kilo ile dondurma satışlarında külahlarımız ücretlidir. Boş külah 6.50 TL” ifadeleri yer aldı. Sosyal medyada birçok kullanıcı tarafından paylaşılan bu fotoğraf, büyük tepki çekti ve vatandaşlar, “Bu kadarı da fazla” yorumlarında bulundu.
Ekonomi üzerine yaptığı sosyal medya paylaşımlarıyla sıkça gündeme gelen Prof. Dr. Özgür Demirtaş, bu durumu da atlamadı. Geçtiğimiz günlerde tanesi 10 TL’ye satılan yaprak sarma fotoğrafıyla dikkat çeken Demirtaş, bu kez 6.5 TL’ye satılan boş külah fotoğrafını paylaşarak Türkiye’nin ekonomik durumuna dikkat çekti.
Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı olan Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Türkiye’nin ekonomik sorunlarına ilişkin paylaşımlarıyla sürekli gündemde kalıyor. Daha önce 10 TL’ye satılan yaprak sarma fotoğrafıyla büyük yankı uyandıran Demirtaş, son paylaşımıyla yine gündem oldu.
BOŞ KÜLAH PAYLAŞIMI
Son paylaşımında bir tatlıcıya ait bir notu yayımlayan Prof. Dr. Demirtaş, boş külahın 6,5 TL’den satıldığını belirtti.
“Üzgünüz” ifadesiyle başlayan notta, “Maliyetlerden dolayı kilo dondurma satışlarında külahlarımız ücretlidir” uyarısı dikkat çekti.
Bu paylaşımda Demirtaş, “Geçmiş olsun Türkiye. Türkiye ekonomi modeli” ifadelerini kullanarak ekonomik durumu eleştirdi.